Şlefuirea şi deprăfuirea betonului

Шлифовка, обеспыливание

Şlefuirea pardoselilor din beton permite nivelarea suprafeţei podelei de beton astfel conferindu-i rugozitatea necesară pentru aplicarea pe suprafaţa sa a diferitor sisteme protectoare sau decorative. În plus, podeaua de beton lustruit este o baza ideala pentru orice tip de pardoseli turnate.

În plus, în procesul de instalare a şapei de beton, pe suprafaţa ei se formeaza asa-numitul lapte de ciment. Acest strat este foarte fragil şi în procesul exploatării se prafuieste foarte repede. Deci aplicarea sistemelor protectoare pe un astfel de substrat este practic imposibilă, datorită absenţei porilor şi a suprafeţei netede, care are o adeziune foarte slabă, sistemul aplicat se poate desprinde. Iar impregnările pur si simplu nu se absorb intr-o astfel de baza, ramînînd la suprafaţă, si prin urmare nu-şi indeplinesc funcţiile. Şlefuirea betonului se aplică pentru a îndeparta acest strat, dezvoltînd suprafaţa mai poroasa şi mai dura a podelei de beton.

Şlefuirea suprafeţelor din beton se efectueaza la 10-15 zile dupa instalarea şapei de beton. In acest răstimp betonul capătă rezistenţa de bază. Aceasta pauză înainte de şlefuirea betonului, este necesara datorită faptului ca betonul conţine pietris – fin, chipsuri de marmura, granit etc. Dacă umplutura este mult mai dura decat betonul la momentul şlefuirii, atunci discurile de diamant a maşinei de şlefuit, poate să-l tragă din şapa proaspătă, acest lucru duce la formarea de zgarieturi pe suprafaţa podelei în timpul procesului de măcinare.

Suntem bucurosi sa raspundem
la intrebarile dvs.

Solicitaţi consultaţia specialistului nostru,
şi noi vă oferim consultaţia gratuită

Suntem bucurosi sa raspundem
la intrebarile dvs.

Solicitaţi consultaţia specialistului nostru,
şi noi vă oferim consultaţia gratuită


Адрес: Moldova,
Mun. Chisinau,
str. Petricani 88/2A
  Rugăm insistent - cu înscriere prealabilă la urmatoarele numere de telefon.